mandag 27. oktober 2008

Beherske meg


Jeg synes alltid jeg lærer noe nytt hver gang jeg trener med Maya; eller i det minste kommer jeg på noe "lurt" som jeg skal huske til neste gang. Desverre har jeg ikke så god hukommelse, så disse "lure" tankene har en tendens til å bli borte på mystisk vis. Derfor er jeg superfornøyd med at jeg nå har oppretta en blogg hvor jeg kan notere alle sånne viktige greier som jeg bør huske til de neste treningene.

I dag har vi hatt en treningsøkt i garasjeanlegget på jobben til Steffen. Det er litt større plass der inne, samtidig som det er litt færre forstyrrelser enn ute. Vi trente først på apport, med fokus på gallopp inn til meg. Dette fungerer bra helt til vi kjeder sammen øvelsen. Selv med det aller beste av godbit belønning (kattemat). Jeg fikk gallopp tilbake på to av tre hele apportøvelser, men galloppen er ikke særlig ivrig. Jeg skal fortsette å fokusere på innkomsten, og håper jeg får noen gode råd på kurset i slutten av november.

Deretter fortsatte vi på gårsdagens trening med fremadsending over hinder. Jeg har fått stimuluskontroll på hoppet. Det jeg må jobbe med nå er å få ho lenger fram på andre siden. Her har jeg begynt å bruke musematte som jeg av og til fjerner slik at hun må gå til samme sted som sist. Dette må vi fortsette med en stund til, og jeg må ikke bli frista til å klikke når hun stopper for tidlig.

Til sist gjorde vi litt enkle øvelser som frivillige dekk fra sitt, og fri ved foten, mest for å avslutte med noe hun synes er gøy, og ikke minst for at jeg skal føle meg bedre:)

Når jeg ser tilbake på treningen nå, synes jeg vi gjorde en grei økt i dag. MEN jeg synes intensiteten og iveren etter å trene har vært noe laber i det siste, fra Maya sin side. En av årsakene til dette er at jeg ikke klarer å beherske meg. Maya er nok en hund som trenger korte økter for å holde intensiteten oppe. Jeg derimot, vil bare gjøre mer og mer og mer og mer. Den "lure" tingen jeg skal huske fra i dag er at vi den nærmeste tiden skal kjøre korte økter med høy intensitet. Etterhvert kan jeg snike inn noen av de lengere/mer krevende øvelsene for eksempel i starten av en økt. Og så vurderer jeg jo å gjennomføre et lekeprosjekt....hmmm....

1 kommentar:

Steffen sa...

Æ synes dåkker e flink