søndag 28. juni 2009

Prioritering

I det siste har det blitt mye annet enn hundetrening. Det er bryllupsplanlegging, utdrikkingslag, kurs i Sverige med jobben osv. Jeg merker at jeg har kommet litt ut av det, og at de få gangene jeg har tid til å trene har jeg ingen plan klar. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg bør trene på og hva status på treningen er, og dermed blir kriteriene litt tilfeldige. I tillegg skulle jeg helst ha trent lydighet (klasse to), rundering, spor, lydighet (klasse D), freestyleøvelser og hatt ferdig noen grunnferdigheter jeg mangler. Alt dette vil jeg gjerne trene samtidig, og alt skal helst være ferdig på slutten av sommern. Jeg innser at jeg ikke rekker alt på et par måneder (inkl. bryllup og ferie), og må derfor prioritere litt.

Instruktørutdannelsen går foran det meste, så prioriteringen blir dermed å få ferdig freestyleøvelsene og baklengskjedet disse. I tillegg skal jeg prioritere noen få lydighetsøvelser og de grunnferdighetsøvelsene jeg mangler. Hver gang det dukker opp en mulighet vil jeg selvfølgelig hive meg med og trene rundering. Motivasjonen har bare økt enda mer (om mulig) etter jeg begynte på boka "Rundering i teori og praksis".

Men altså, først og fremst skal jeg trene på freestyle øvelser. Og får å få til bra trening trenger jeg en plan. Den er som følger:

1. Planlegge i hvilken rekkefølge øvelsene skal komme og eventuelle overganger. Vi mangler noen posisjoner, så jeg må gjøre noen "triks" her.

2. Slalåm mellom beina. Vi har kommet til et sted mellom 4 og 5 gjennomganger. Jeg tror ikke jeg skal kjøre mer enn 4. Stimuluskontrollen blir hvordan jeg plasserer beina. Denne er så og si i boks.

3. Rygge rundt mine bein. Denne har vi frivillig - en runde - og jeg har startet med stimuluskontroll. Vi trenger å jobbe mer med stimuluskontroll 4 og 5.

4. Stå på to bein. Her har jeg brukt target og omvendt lokking som hjelp. Jeg har egentlig aldri helt kommet bort fra omvendt lokking for å holde posisjonen. Tror jeg tar en enkel løsning her og benytter hånden (på samme måte som ved omvendt lokking, bare uten godbit) som stimuluskontroll. Vi har hatt en økt med stimuluskontroll, og må bare fortsette på det.

5. Bukke. Har den frivillig og med stimuluskontroll. Trenger mer trening på stimuluskontroll nr. 4 og 5.

6. Labbeløft. Disse har jeg (hadde iallefall) frivillig, og helt sikkert med noe hjelp av hånda. Tror kanskje det beste er om jeg får de over på verbal stimuluskontroll. Første oppgave blir da å få de fram frivillig, og få flyt på øvelsen.

7. Labb over nesa. Denne har vi jobbet mye med mens jeg har sittet på gulvet. Har også trent noe mens jeg står. Vi trenger å få flyt på øvelsen mens jeg står, sette på kommando (har gjort dette noe), og komme meg gjennom de ulike trinnene av stimuluskontrollen.

8. Sitte på stol, og legge labbene på ryggen min. Vi må få litt mer flyt på øvelsen, samt få bort at hun graver på ryggen min (noe smertefult!). Er nok ganske snart klart for å sette på kommando.

9. Ligge på rygg. Dette har vi også jobbet en del med mens jeg sitter på gulvet. Her må jeg komme meg opp, og deretter sette på kommando.

10. Snurre rundt. Denne har vi ganske klar, men kan trene litt på det med å vente på kommando.

11. Hoppe over meg. Denne er så og si klar.

12. Gå på høyre side. Nja, tja....mulig jeg dropper denne da jeg alt har ti øvelser, men skal trene litt mer på fri ved fot på høyre side. Her kommer jeg til å kombinere litt lave kanter, gå bakover og så framover. Har trent noe på klossen, men tenker i utgangspunktet at utgangsstillingen ikke skal være med. Det jeg er usikker på her er hvordan jeg skal få den inn i kjeden....

Etterhver som øvelsene er ferdige må jeg begynne å kjede de sammen. Prioriterte øvelser førstkommende uke blir 1) stå på to bein, 2) labbeløft og 3) ligge på rygg.

Vi har jammen meg mye å gjøre med freestyleøvelsene, men nå har jeg iallefall en slags plan. Lydighetsøvelsene jeg skal jobbe mest med er innkalling med stå, hopp over hinder og raske dekker i utgangsstilling, foran meg og under marsj. Håper det blir masse tid til trening framover:)

Ingen kommentarer: