søndag 24. januar 2010

Hemmelighet:)

I dag har jeg og Maya starta klasse to (LP2) på Flateby i Flatebyhallen. Målsetningen var rett å slett å starte (siden det var en stund siden sist). På grunn av konkurransenerver, valgte jeg å fortelle det til færrest mulig.

Noe urettferdig var det ovenfor Maya, i og med at vi har trent lite innendørs, og lite med heftige forstyrrelser i det siste. I tillegg fikk vi aldri kjørt gjennom hele programmet før start; noe vi absolutt burde gjort. Forutsetningene var altså ikke helt optimale.

Vi var start nr. 24 av 30. Og selv om jeg var innstilt på å vente en stund, må jeg innrømme at jeg mista motet etter å ha venta i fire timer. Maya var superpigg da vi kom, men ble mer og mer "bedagelig" i løpet av ventetiden.

Da fellesdekken endelig kom, var vi siste pulje, med fire hunder. En reiste seg ganske raskt, og en hadde det veldig kjekt med å rulle seg rundt før han bestemte seg for å springe av gårde. To ble liggende, og Maya var heldigvis en av dem. Fellesdekk har hun stålkontroll på (foreløpig iallefall).

Jeg merka allerede på fellesdekken at hun ikke lenger var helt "fresh" etter å ha ligger i buret og fulgt med i fire timer. Jeg hadde derfor ingen forventninger i det hele tatt til resten av konkurransen. Men Maya overraska stort. Til tross for sliten hund, var forventningen til belønningen stor, og vi kom oss gjennom alle øvelsene med tro om at etter "neste øvelse må belønningen komme". Vi kom på tredejeplass (av 23) med 177 poeng, og opprykk til klasse tre. Jeg kunne ikke vært mer stolt av hunden min:) Nedenfor følger poengene vi fikk:

Fellesdekk - 10
Fri ved foten - 9
Dekk under marsj - 9,5
Innkalling fra sitt, med stå - 7,5
Stå under marsj - 8
Apportering - 9,5
Fritt hopp over hinder, med sitt - 10
Fremadsending med stå, og på plass - 9
Kontroll over hunden på avstand - 7,5
Helhetsinntrykk - 9

Video kommer forhåpentligvis etterhvert:)

5 kommentarer:

Line sa...

Så bra. Gratulerer så mye. Jeg blir så imponert over dere som konkurrer og har stålkontroll (bare positivt) på hundene. En dag er vi og kanskje der.

Linda sa...

Wow!! Grattis till er båda, vad kul :D

Nina sa...

Drit kult!!
gratulerer så uendelig mye. Og så på follo-stevnet da. ikke akkurat lite forstyrrelser nei!
Tar av meg hatten og bøyer meg i støvet.
GODT GJORT!!

Mvh

Charlotte sa...

så bra Kristin!! Gratulerer!!

Unknown sa...

Tusen takk alle sammen:) Kommer til å leve en stund på dette, og motivasjonen er på topp til videre trening:)