tirsdag 20. januar 2009

Noen ord om treningen....

Oi, som tiden går. Det er lenge siden jeg har skrevet noe om treningen nå, men det betyr ikke at vi ikke har trent:)

Status på klasse to øvelsene er som følger:

Fellesdekk: dette har jeg ikke trent så mye på, men vi har iallefall to minutt med skjult fører. I utgangspunktet tror jeg vi kan øke denne tiden ganske raskt, da Maya er en svært "blivende" hund, samtidig som hun holder posisjonen bra (sklir ikke over på skinka). Må trene på at Maya kun utfører atferden når det er jeg som sier "dekk" og "sitt opp" (gjelder også andre kommandoer) - altså overse andres kommandoer.

Fri ved foten: her har vi begynt å trene på delmomenter igjen, og det er veldig gøy. Maya kommer lett for langt fram i begynnelsen av økta og har da en tendens til å kunne bli skjev. Dette er noe vi skal jobbe mye med framover, og her kommer jeg til å bruke mye sideforlytninger. I tillegg bør jeg nok veksle en del på å trene utholdenhet.

Dekk under marsj: jobber med å få raske nok dekk under sidelengsmarsj. Dekkene har lett for å bli trege, så jeg kommer til å jobbe en del med å raske nok dekker. Maya har ikke klaskedekk, men derimot har hun en relativt rask bakoverdekk. Jeg har vel egentlig bestemt meg nå for at det ser bra nok ut med bakoverdekk. Hun kommer ikke til hive seg i bakken, men heller ikke bevege seg framover etter kommendo. Mulig jeg kommer til å trene på klaskedekker fra stående for seg sjøl (holder på med klaskedekk fra sittende).

Innkalling med stå: øvelsen vi kanskje har gjort minst med. Her trener jeg noe på hoppestå (foreløpig under baklengs marsj), og noe med sklimatte. Sistnevnte synes jeg er litt vanskelig. Bør absolutt fokusere mer på dette framover.

Stå under marsj: denne øvelsen var kjempefin helt fram til vi konkurrerte i høst, og den har blitt lite trent på. Har valgt å beholde den frivillige ståen med utgangspunkt i rygging da det fungerte bra sist. Det betyr at jeg først får fram noen frivillige rygginger i front, og deretter under baklengs marsj. Den trøkken man bakover ser kjempebra ut! Nå har vi startet helt på nytt med denne øvelsen, men den kommer nok tilbake fort:)

Apport: kjempegøy øvelse. Etter å ha lagt mye verdi i det å springe tilbake og sette seg i utgangsstilling, har jeg nå kjørt hele øvelsen flere ganger og jeg får alltid gallopp tilbake. Jippiai:) Jeg må fortsette å trene hele øvelsen, men jeg har sett at jeg har begynt å få noe tygging igjen i vedingen til utgangsstilling, og Maya har en tendens til å tyvstarte. Dette må vi rette opp!

Fritt hopp over hinder med sitt: lenge siden vi har trent på. Har brukt mye tid på å få Maya langt fram fra hinderet - er nok ikke ferdig med dette. Har hatt noen velykkede økter der jeg også har lagt inn sitten (baklengskjedet selvfølgelig:) Har også kjedet sammen hopp tilbake og utgangsstilling.

Fremadsending med stå: her har vi full gallopp til kjegla, og en frivillig stå i bakkant av kjegla. Jeg var skikkelig skeptisk til om jeg kom til å få gallopp i fremadsending, men her føler jeg at strategien min funka akkurat som jeg ville:)

Kontroll over hunden på avstand: ligg og sitt har vi frivillig på avstand. Ønsker meg kjappere dekker, og det jobber jeg med for seg selv. Når dekken ser ut som jeg vil, må jeg jobbe mye med stiumuluskontroll.

I tillegg til klasse to øvelsene er en av hovedfokusene stimuluskontroll. Mitt mål er å få like god stiumuluskontroll på sitt, dekk, stå osv. som vi har på "hversågod":) Her gjelder det å prøve å komme på kreative måter å "lure" Maya på:)

Forutenom klasse to øvelsene bruker jeg en del tid på shaping og triks, noe jeg har gjort siden Maya var liten. Jeg tror det er viktig å fortsette med disse øvelsene, og det er jo kjempelærerikt og gøy:)

2 kommentarer:

Lillian Sundseth sa...

Hei! Har du hørt noe ang. kurset som instruktørene kunne være med på ? Jeg kan evt. sende en mail og spørre, men lurte på om du har fått noe svar på om vi kan melde oss på...

Kristin Forså sa...

Heia. Har ikke hørt noe nei, og jeg har helt glemt å spørre. Du må gjerne sende en mail:)