søndag 22. mars 2009

Daff hund + minivideo

I dag har vi trent på Helgelandsmoen med Christine og Basso. Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle kjøre en kjede med øvelser à la konkurransetrening. Christine hadde funnet en perfekt bane med gress. Jeg tok først ut Maya for å varme opp litt før vi kjørte kjeden, og jeg skjønte fort at i dag var hunden litt slapp;/ Noen dager er det bare sånn.... Men vi kjørte kjeden vår. Fvf inn på banen, innkalling, apportering, kort transportetappe og så belønning. Til tross for slapp hund fulgte hun fint med i alle øvelser. Litt slapt opptak på apporten førte til at hun holdt fast på selve klossen til apporten, og hun så litt rar ut der hun kom galloperende inn med apporten stikkende ut av munnen:) Øvelsene var ikke perfekte, men den utholdenhetsmessige biten i det synes jeg var bra.

Etter dette prøvde vi oss litt på stå under innkalling. Jeg synes egentlig hun stopper ganske greit, men er litt usikker på om det kunne vært enda bedre (det var jo det på snøen). Farten er veldig bra, og det gjør det vanskeligere å avgjøre om hun kan stoppe enda raskere. Nedenfor følger en liten videosnutt (dårlig kvalitet), og kommentarer tas imot med takk.

Jeg kom på etterpå at jeg burde testet med hversågod direkte. Hun har veldig bra reaksjon på hversågod, og bra sug på godbitene, så da ville jeg fått svar på om hun kunne klart å stoppe raskere:)

Vi trente også på dekk under marsj. Målet nå er å få rompa raskere ned fra stående/gående. Fikk vel ikke helt til dette, og jeg venter til jeg har en hund som er litt ivrigere (evt. har mindre forstyrrelser, dvs. gode lukter som kommer fram nå som snøen smelter bort).

Innkomsten med apporter har vært skikkelig dårlig i det siste. Plutselig (for meg, men har vel belønnet det som vanlig) har hun begynt å sette seg med rompa bak meg. Vi prøvde litt med kloss, og jeg fortsatte litt hjemme i kveld. Har utstyrt stua med speil:) Jeg tror løsningen blir å kjøre noen vanlige innkomster først, og deretter med apporten. Så også i speilet at Maya sitter bittelitt langt fra meg i vanlig utgangsstilling. Jeg får ta en avgjøresle på om jeg skal jobbe med dette. Utgangsstillingene blir kanskje mer stabile hvis det kun er en eneste riktig posisjon.

Vi kjørte også bittelitt fvf på Helgelandsmoen, og det fungerte heller dårlig. Det var først og fremst fokuset som var dårlig. Vi må komme oss ut og trene masse på gress framover, for jeg tror noe av utfordringen ligger her.

Vi avsluttet med en fellesdekk med Christine og Basso. Dette går stort sett veldig greit, og Maya ble fint liggende den ene gangen Basso løp inn til Christine. Klikk og belønning:)

I morgen reiser jeg på kurs i Sverige (jobb), og blir borte helt til torsdags kveld. Litt misfornøyd med at jeg ikke får trent på flere dager, men jeg skal ta med meg en av pensumbøkene, og håper jeg får lest litt i den:)

2 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Ordrett fra reglemententet for klasse 2 heter det slik:

"En hund som ikke adlyder kommandoen innenfor
en grense på 5 ganger sin egen kroppslengde, underkjennes i øvelsen."

Utfra det vi ser på filmen (filmet foranifra) er Maya innenfor grensen. Men jeg ville nok fokusere på å få frem en ENDA mer momentan "stå". Bare for å ha marginene enda mer på min side i tilfelle diverse overraskelser på konkurranse :o)

Maya er jo så lettbelønnet at dette får du til, Kristin!

Kristin Forså sa...

Enig med deg. Tror hun kan klare å stoppe enda raskere. Jeg skal prøve på en direkte hversågod neste gang, så får vi se:)