søndag 11. oktober 2009

Rundering i Maridalen


I går møtte jeg og Maya opp (noe forsinket) i Maridalen for å trene rundering med Anja og Hedda, og Charlotte og Sokrates. Skikkelig retriever rundering!

Alle startet dagen med meldingstrening. Utrolig gøy å se på Hedda (flatdame) som hadde sin andre dag med melding i skogen. Det var ingen tvil om at de har gjort et godt forarbeide med meldingstreningen. Hedda hadde tre økter med 8 - 10 meldinger pr økt. Skikkelig bra, og fantastisk utholdenhet!

Hedda og Anja

Mayas først økt bestod av direkte belønninger og meldinger med løsbitt om hverandre. Her var målet at hun skulle springe uten å ta bringkobbelet som hang rundt halsen hennes. Hun sprang uten å ta bringkobbelet, meldte fint, men hadde en tendens til å ikke holde løsbittet godt fast da hun satte seg i utgangsstilling.

Derfor trente vi på dette i neste økt. Maya skulle nå sette seg i utgangsstilling med bittet uten å tygge (dvs. holde godt fast), for å få hver så god til figurant (ca. 8 meter lenger ut). Ved antydning til tygging ble løsbittet fjernet. Vi fikk en del fine repitisjoner. Vi har trent dette hjemme i dag også, og det er ikke noe problem så lenge kriteriene er klare. Jeg har tidligere sett at hun har lyst å spytte ut bringkobbelet (noe hun ikke får til) når hun setter seg i utgangsstilling. Derfor må vi gjøre det samme med bringkobbelet også.

Siste økte var en ren springeøkt med direktebelønning. Passet her på å ha på bringkobbelet slik at det "hang og slang" (litt mer enn ellers). Målet var å få Maya til å løpe 50 meter rett ut og trekke fram. Dette gjorde vi ved å plassere figurantene litt lenger fram enn der jeg sendte Maya ut, og hver gang Maya hadde passert meg passet jeg på å bevege meg framover på midtlinjen. Så og si alle slagene var perfekte, med unntak av et par passeringer. Flinke figuranter og flink organiserer på midtlinjen (samboer til Charlotte) var ansvarlig for at det gikk så bra!!

En skikkelig bra runderingsdag!

Labradoren Sokrates hadde ingen problemer med tempoet, her med løsbitt i munnen.
1 kommentar:

Charlotte sa...

haha...det var det eneste han ikke hadde problemer med denne dagen, farten altså. :-) Løsningen er blod, svette og tårer (les MYE mer grunntrening!)

(Maya fortjener en suss på snuten. Hilsen Sokrates)