onsdag 17. mars 2010

Trening

Etter en ny super helg med Maria Hagström, er motivasjonen på topp. Jeg synes det er fantastisk gøy å trene på nye ting, men innser at vi også har en jobb å gjøre med "gamle" grunnferdigheter/øvelser. Det er spesielt tre ting jeg ønsker å ta tak i; og disse må jeg jobbe jevnt og trutt med videre. En av grunnene til at jeg vil ha ekstra fokus på akkurat disse tre, er at de går igjen i svært mange øvelser. Og de heldige utvalgte grunnferdighetene/øvelsene er:

Utgangsstillinger: Maya setter seg relativt ofte skeivt i utgangsstillingen, og nå tror jeg at jeg vet hvorfor. Hun vender litt for tidlig, og "ruller" liksom rundt foten min (noen ganger iallefall), og deiser dermed baken i bakken før hun er helt rett. Ved å få henne til å gå litt dypere før hun vender, tror jeg utgangsstillingene blir rettere. I tillegg skal hun sette seg der uten å dytte borti foten min (evt. hjelpefører sin:)), og hun skal sitte tungt/i ro (ikke hoppe opp og ned med frambeina).

Fri ved foten: Her skal vi jobbe med å få enda sikrere posisjon, kontakt hele veien og rette, tett holdter. På sikt skal vi også jobbe mer med vendinger og tempooverganger.

Hold fast: Jeg trodde min hund kunne holde fast uten å tygge, men innser nå at det gjør hun ikke.... Utrolig gøy å se hva slags standard "elite-menneskene" har på øvelsene. Jeg må se mer på slike førere og hunder for å få et enda klarere målbilde på ulike atferder. Tilbake til vår hold fast: ikke en antydning til endring av bitt skal være tilatt. Her er det små kriterieendringer som gjelder, og samme kriterier gjelder uansett hva hun holder fast (sporpinner, bringkobbel, apportbukk, feltgjenstand).

Heldigvis er jeg glad i å trene på detaljer, så dette tror jeg blir gøy:)

Andre ting vi holder på med for tiden er:
  • Utvikle lek som en bra forsterker - dette har absolutt blitt bedre
  • Ruta
  • Bråsnu og stoppe på "stå" kommando
  • Neseprøve
  • Budføring
  • Apport over hinder
  • Ligg/sitt/stå - avstandsdirigering
  • Innkalling med dekk
  • + masse mer (sitte bamse, hot target, hoppestå, snu seg rundt 180 grader osv osv osv:)).
Her er noen bilder fra Maria helgen:)







5 kommentarer:

Havrevingens Ambra ~ * Udda * sa...

Hei Kristin!
Gøy å lese fra kurset!
Takk for fine dager, og fin oppvisning av avstanden. Den ser jeg frem til at du filmer :)

Charlotte sa...

Det er så hyggelig å være på kurs med deg og peneste labrador-damen...:-) Håper på mange fler!

Nina sa...

Har du SETT alle de fine bildene Anne Gry har tatt av din vakreste Maya?? Åhååå jeg ER og blir en retriever elsker!!

Tusen takk for flott helg!
Håper det ikke blir så lenge til vi sees igjen.

Lillian Sundseth sa...

Hei! Så gøy å lese fra kurs! Gleder meg som en gal til runderingen på Hønefoss nå! Må si det stikker litt i meg når jeg ser hvor langt dere har kommet, -og hvor stille vi har stått... Jeg er VELDIG glad for at du fortsetter med treninga! -så har jeg noen å strekke meg etter! -for jeg kommer snart etter, he,he!

Mammatanker sa...

Hei, takk for koselig kommentar på bloggen. Jeg syntes hun leker ganske bra ja, men det var hyggelig å få høre fra andre også :)
Maja virker kjempesøt! Kjenner jo en annen veldig herlig labrador som har nådd elite, det er så gøy når de brukes slik og får vise hva de kan!