søndag 29. mars 2009

Planlegging og selvdisiplin

Nå i det siste har det blitt litt for mye at vi trener bare for å trene, og det har jeg virkelig ikke tid til!! Så fra nå av er det god planlegging og selvdisiplin som gjelder!! Og med på veien skal vi ha det gøy:)

Når det gjelder lydigheten så humper vi oss sakte men sikkert framover. Men det kunne nok gått enda raskere dersom jeg hadde satt meg noen mer konkrete mål. Så derfor skal jeg saumfare "hundesport" og finne meg en konkurranse eller to i løpet av sommeren som vi skal stille i. Målet er nødvendigvis ikke å få makspoeng på alt, men rett å slett komme i gang (hoppe utti det)! Fokuset framover blir derfor å få ferdig klasse to øvelsene slik at de er bra nok, komme meg gjennom alle "pirke - perfeksjonere ting" så fort som mulig, og konkuransetrene, konkuransetrene, konkuransetrene!!!

Vi har også mye å jobbe med på "grunnferdighet - fronten". Mye av det vi hadde flyt på er nesten borte, og noen øvelser mangler vi på reportoaret. Derfor: når vi reiser ut for å trene lydighet, skal jeg i forkant velge meg ut noen av grunnferdighetene som vi inkluderer i lydighetsøkten. Det blir å sjekke status, og forbedre det som må forbedres, samt vedlikeholde grunnferdighetene og utlikne deres sannsynlighetsfordeling. Nye øvelser derimot, tar vi hjemme på stuegulvet først. Dette er hovedsakelig kryp og hals, som vi nettopp har startet på.

Freestyle-øvelser er for tiden stuegulvøvelser. Her er det innlæring som gjelder. Vi har startet på mye, men jeg må planlegge nøye for å komme videre på alle sammen. Her er det nok loggføring/bloggføring som er løsningen for å få gjennomført alt.

Selv om vi ikke har noen konkrete oppgaver foreløpig innenfor bruks på instruktørutdannelsen, vil jeg bruke en del tid på dette når snøen blir borte. Framforalt må vi komme videre med meldingstrening og søkstreningen i rundering, og starte innlæring av feltsøk. Jeg vil også gå noen spor, men i tillegg til alt annet, så blir nok ikke dette satset stort på i første omgang.

Dette er altså mine hovedfokus framover, i tillegg til å gjøre skriftlig hjemmearbeid til instruktørutdannelsen, delta på karaktertest med Maya, delta i redaksjonen til hundeklubben, forhåpentligvis starte opp en hverdagslydighetsgruppe i hundeklubben, være hjelpeinstruktør, og være med på alt mulig annet gøy og interessant som dukker opp:)

Legger til slutt med et bilde fra i dag, som viser hvor utrolig mye snø vi har på plattingen vår her ute:


Tjuvstart på påskeferien:)

4 kommentarer:

Steffen sa...

enig.

Kari-Anne Undlien sa...

"Det blir å sjekke status, og forbedre det som må forbedres, samt vedlikeholde grunnferdighetene og utlikne deres sannsynlighetsfordeling."

WOW! Her lukter det matematisk presisjon lange veier ^^ Hihihi..

Fornuftige planer, høres det ut til!

Skal du på påsketreffet på Eggemoen du, eller? Hvis vi er hjemme igjen fra hytta så tar vi oss en tur vi :O)

Kristin Forså sa...

Hehe....det finnes en liten fysiker inni meg også vettu:)

Jeg satser på å komme på Eggemoen andre påskedag ja. Samme som deg: så fremt vi er tilbake fra hytta! Håper vi treffes da - hadde vært kjekt å sjekka litt status "instruktørutdannelse og hjemmelekse"!!

Zanto'en sa...

Wow, dere er fliinke! Jeg er imponert! Bør vel i aller høyeste grad "...sjekke status, forbedre det som må forbedres, vedlikeholde ...og utlikne sannsylighetsfordeligen"....*kremt* skal bare bli like flinke som deg og din super herlige Labb først ;o)
Jeg har en tendens til å "gape over for mye", så jeg planlegger å få bedre struktur rett og slett...eller som du sier så greit: planlegge og ha selvdisiplin! :o)
Tusen takk for herlig kommentar i bloggen, forresten - er sikker på at dere kommer til å gjøre det kjempe bra på K-testen!
Håper vi sees på Servicehund & Freestyle kurset i april - jeg har hittil bare pønsket ut hvilke øvelser vi skal ha...*gulp*...tror det blir et super morsomt prosjekt - gleder meg til å ta skikkelig tak i det :o)