søndag 26. april 2009

Bestått karaktertest!!

I dag har Maya stilt til sin første karaktertest. Testen foregikk på Flateby, og ble arrangert av Flateby hundeklubb. Værgudene var med oss, og solen skinte stort sett hele dagen.

Etter å ha vært med en runde i forkant gikk mine forventninger helt i bånn. "Dette momentet kommer ikke til å gå bra," tenkte jeg på hver eneste oppgave hunden skulle løse. Men Maya overrasket meg stort. Jeg tror hun var i en slags treningsmodus, og tenkte at nå skal vi vel ut å rundere og finne noen mennesker her og der. Uansett hva årsaken var, så gikk det etter boka, og Maya fikk bestått karaktertest:)

Nedenfor følger hva testen gikk ut på og hva slags kommentarer Maya fikk (standard NKK skjema):


1. Tilgjengelighet - vi gikk inn i skogen og møtte et par mennesker jeg hilste på. Maya fikk også hilse på disse personene. I skjema står det at det er hundens møteprogram og kontaktvillighet som skal vurderes. Kommentar: Godtar kontakt med fremmed menneske.

2. Passiv figurant - en person satt tildekket inntil stien vi gikk på. Her ble både reaksjon og avreagering vurdert. Kommentar reaksjon: Reaksjon som står i forhold til påvirkningen. Kommentar avreagering: Avreagerer uten hjelp fra fører.

3. Lydfølsomhet - mens vi gikk på stien kom det plutselig et høyt "skrammel." Både reaksjon og avreagering ble vurdert. Kommentar reaksjon: Kontrollert unnamanøver. Kommentar avreagering: Avreagerer først når fører tar nærkontakt.

4. Bevegelig figurant - en tildekket person passerer på skrå foran oss på stien og stopper der. Både reaksjon og avreagering ble vurdert. Kommentar reaksjon: Stans og/eller kontrollert avstandsøkning. Kommentar avreagering: Avreagerer uten hjelp fra fører.

5. Skuddfast - mens jeg og Maya leker går det av et skudd. Etter skuddet fortsetter vi å leke. Deretter blir vi passiv, og et nytt skudd avfyres. Etter skuddet inviterer jeg til lek, og Maya blir ivrig med. Kommentar: Skuddfast. Helt uberørt eller små oppmerksomhetssignaler.

Nå finnes det ingen unnskyldning for ikke å stille i brukskonkurranser lenger:)

6 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Gratulerer så mye med vel gjennomført test!

Det er alltid spennende med slike tester. Husker jeg skalv som et aspeløv da Heidi skulle gå FA. Men det gikk bra selvom ^^

Nei, nå er det ingen unnskyldning lenger, Kristin ;O)

Anonym sa...

Gratulerer med bra gjennomført test :)

Zanto'en sa...

Kanooon! Grattis, grattis, grattis med kjempe bra resultat og flott gjennomført K-test! Maya jenten er gooo' :oD

Skjønner godt nervøsiteten på forhånd - selv om jeg visste hva som kom på de forskjellige momentene, så hadde jeg også "gjort meg opp" noen tanker om hva som kom til å gå bra og hva som ikke kom til å gå bra - men disse hundene våre gjør visst narr av våre antakelser når de fikser dette på strak arm ;oD
Hmm...*hehe*

Nina sa...

GRATULERER så mye!!
Nå kom det ikke som noe sjokk på meg at dette gikk bra, men deilig å bli feridg med det an jeg tenke meg!

Klem

Linda sa...

Grattis grattis! Detta vill jag høre mer om på fredag:o)

Lillian Sundseth sa...

Gratulerer, gratulerer! Lykke til videre! Nå har vi plutselig lange lyse treningskvelder! Hurra!