lørdag 2. mai 2009

1. mai rundering

I går, 1. mai, var jeg og Maya på Eggemoen sammen med Christine og Basso, Linda, Fenris og Rejsa. Alle hundene fikk rundert en økt hver, og alle eiere fikk kost seg rundt grillen. I tillegg ble det trent på figuranter i forbindelse med karaktertest, og jeg og Maya fikk gått et kort spor med pinneplukking.

Gårdagens rundering var Mayas andre rundering siden snøen kom i fjor. Vi kjørte med figuranter på 50 meter, som var skjult fra midtlinjen, men likevel ikke godt gjemt. Da vi avsluttet sesongen i fjor synes jeg vi hadde litt dårlig søk, en del bakslag, og 20 - 40% av passeringene var noen meter for langt ifra meg på midtlinja. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre det litt enklere nå, både med tanke på hvor skjulte figurantene var, og ved å finne gode utganger for Maya.

Alle passeringene i gårsdagens økt var klin inntil meg, og en gang, da jeg var usikker på om hun kom til å passere nært meg, kalte jeg henne inn til meg i stedet. Fornøyd med eget arbeide der. Jeg ser at dersom jeg venter med å snu meg i retning "ut" til jeg er sikker på at Maya sikter på meg, så blir passeringene mye bedre. Det er mulig jeg unngår problemet litt, men jeg er heller ikke sikker på om det egentlig er noe stort problem..... hun mister ikke noe særlig fart ut av det. Hun hadde 100% funn i går - noe jeg håpte på, og tilbakemeldingene fra figurantene var at hun gikk rett ut, og stort sett snudde rundt 60 m hvis hun passerte figuranten. Artig:) Vi avsluttet nok litt tidlig, men får satse på en lengere økt neste gang. Er iallefall veldig fornøyd med alle deler av runderingsøkten:)

Vi har såvidt begynt med korte pinneplukke spor. Det ser ut som dette fungerer bra. Jeg synes Maya sporer mer nøyaktig nå enn på godbitspor, og hun plukker pinnene fint. Foreløpig hjelper jeg henne noen ganger, med å bremse litt i lina. Skal prøve å fjerne denne hjelpen ganske raskt. Dette med spor er ganske nytt for meg, så jeg føler jeg må prøve meg litt fram med hva som fungerer.

Noen bilder fra dagen:

Grilling må til:)


Ballidiot?!?


Det finnes en liten Rejsa - rev bak Maya


Vi avsluttet med en liten luftetur!

4 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Så koselig ut!

Hadde tenkt jeg skulle tatt meg en tur, men droppet ut fordi jeg skulle avgårde på lørdagen også.

Nå er det straks Sverige-tur, er du klar? Når reiser dere?

Kristin Forså sa...

Vi reiser vel torsdag etter jobb tenker jeg. Vet ikke om jeg er 100% klar, men gleder meg iallefall masse:) Når reiser du?

Kari-Anne Undlien sa...

Jeg reiser også på Torsdag etter jobb. Fant ut det først i går at det kanskje ble litt travelt å reise fredag morgen ;o)

Har fått meg rom på Hotel Riverside

Linda sa...

Fine bilder av oss:o)
Mine blev mest rumpbilder på hundarna;)
Vi missade varandra presis i søndags:/
Prøve å få till en samling 17 maj:)!!