søndag 23. november 2008

Rundering med Aase og Christine!

Aase, Christine og jeg har hatt en kjempebra treningsøkt på Eggemoen i dag. Ganske effektive var vi også, selv om det ble tid til litt prat og bollespising:)Vi fikk alle kjørt en runderingsøkt hver. Christine og Basso var første par ut. De kjørte med figuranter langt ut, sammenlignet med tidligere økter. Basso var fokusert og løp rakt til figurantene. Skikkelig tempo her. Forsterkningen er baller som kastes, og vi figuranter ble gode og varme i novemberkulda:)Aase og Zaffie var nummer to i runderingsløypa. Det var stund siden sist, men Zaffie husket alt! Hun hadde et utrolig tempo ut til figurantene, spiste som en gal, og lot seg til og med stoppe på midtlinja når Aase ønket det. Zaffie fikk kjørt mange slag, men var langt fra sliten da vi var ferdig. Jeg hadde desverre ikke flere godbiter, så dermed ble økta avslutta før Zaffie hadde fått kjørt seg skikkelig. Neste gang skal jeg passe på at Zaffie får kattematen, i stedet for at jeg smøres inn med kattemat:)Økten med Maya var kjempebra i dag!! Figurantene gjemte seg godt under militærkamuflasje, og det endret runderingen en del. Hun måtte lete mye mer for å finne figurantene. Det fine var at hun hadde full fart ut til femti meter ++, søkte godt, og fant figurantene hver gang. Det var et par ganger (på slutten av økten) at hun ikke løp direkte over til den ene siden - hun stoppet etter ca. ti meter. Hun nølte litt da jeg sendte henne ut igjen, men bestemte seg etterhvert for at det var verdt å løpe ut. Passeringene i dag var perfekte alle sammen. Hun stoppet på midtlinja, og vendte nitti grader ut da hun kom løpende langs midtlinja. Kjempegøy:)

I tillegg til runderinga fikk vi trent litt meldingstrening. Skal vi bli skikkelig flinke, trenger vi jo meldingen også. I dag startet vi med at figuranten (Christine) holdt løsbittet og Maya, og slapp henne inn til meg fra ca. 20-25 m. Det fungerte veldig bra - utgangsstillingene var stort sett bra (noe få skjeve utgangsstillinger). Etterpå sendte jeg henne ut, hun tok løsbittet, kom tilbake i utgangsstilling (etter at jeg hadde flyttet litt på meg), og hun fikk "slipp" og "hver så god". Jeg kjørte bare tre repitisjoner. Tempo var bra både ut til figurant (i søket), tilbake til meg (meldinga), og tilbake til figuranten (påvisning). Jippi!! Jeg vurderer om jeg neste gang skal kjøre noen repitisjoner på melding med løsbitt, før jeg setter Maya i bilen. Deretter kjører vi en vanlig runderingsøkt, men med melding på første (evt. andre) slaget. Jeg får se hvordan den første økten går før jeg gjør dette. Uansett er det veldig gøy at vi har kommet så langt (synes jeg da:))!!

Etter runderingen trente Christine litt på fri ved fot bakover, med kontakt. Se så fokusert Basso er nedenfor. Jeg og Maya prøvde oss litt på kjeglen. Utfordringen her blir fart både ut og inn. Uansett en bra dag på Eggemoen!!

2 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Åh, er det snøfritt på Eggemoen?? Så herlig!

Høres ut som dere har hatt nok ei fin treningsøkt. Flinke jentene :o)

Kristin Forså sa...

Du må komme til Eggemoen en dag Kari-Anne:)