tirsdag 4. november 2008

Trening på hundeklubben

I dag har vi vært på hundeklubben (Asker hundeklubb) og trent. Vi pleier å være med der hver tirsdag så fremt vi kan. Jeg er vel den eneste som klikkertrener på "ordentlig," men siden jeg har vært der i et år nå så begynner de å bli vant til denne "rare" ekvipasjen;)

Vi startet økten med apporten, da jeg jobber med å få høy fart tilbake. Jeg har to planer for å få gallopp tilbake i apportøvelsen. Det ene er å jobbe kun med delmomentet "løpe inn med apport", der jeg gradvis korter ned avstanden til meg. Her kommer hun stort sett i galopp, så det tror jeg skal gå greit. Samtidig ser jeg for meg at jeg her kan feile henne om hun traver, så slipper jeg å gjøre det når jeg har kjedet hele øvelsen. Kanskje hun faktisk får forståelse for at hun må galloppere etter å ha feilet?!? Den andre delen går på å gjøre innkomsten så enkel så mulig - rett og slett overtrene momentet hvor hun løper inn og setter seg i utgansstilling. Så får vi se hvordan det går....

Etter apporten trente vi på dekk under baklengs marsj. Dette ser ut til å gå bra foreløpig. Når det gjelder dekkøvelser så er det stort sett jeg som har problemer med å holde tunga rett i munnen for tiden. Tidligere har vi kun hatt en dekk hvor Maya legger seg slik hun vil, og må få frisignal før hun kan forlate posisjonen. Dette har gitt en veldig stabil dekk, men en smule treig en... Derfor ønsker jeg nå å trene en rask dekk, der hun ikke får frisignal for å forlate posisjonen. Jeg belønner henne ut av posisjon, og da får jeg en raskere dekk faktisk. Det kommer jeg til å kalle "dekk". Øvelse nr. to er bakoverligg som jeg skal ha i avstandsdirigeringa. Her jobber jeg også uten frisignal, og øvelsen kommer til å få en annen kommando, "ligg". På dekk under marsj øvelsen derimot ønsker jeg å fortsette med frisignalet da jeg tror innlæringa i denne øvelsen går raskere. En smule forvirrende, men hvis jeg er konsekvent tror jeg det går bra.

Vi kjørte noen fri ved foten øvelser der fokuset lå på raske holdter. Dette var mest for oppfriskning da det er lenge siden vi har trent på dette. Men her var det ikke noe å klage på:)

Til slutt dro jeg fram bademattefisken min. Denne skal Maya lære seg skli-stå på. Jeg hadde noen repitisjoner der jeg drar matta bakover, og Maya hopper på med frambeina og bremser. Deretter prøvde jeg bare å legge matta mellom meg og Maya for å se om hun ville stoppe relativt fort (ikke nødvendigvis en sklitakling). Det som skjedde var at hun stoppet relativt raskt, men med bakbeina på matta. Dette kan fort skli litt ut, så her må jeg altså gå mye mer gradvis til verks. Neste kriteriet (etter at jeg drar matta, og hun hopper på med framlabbene) må være at jeg går bakover med matta, står i ro, og at hun så hopper på med forbeina og står. Får prøve dette neste gang:)

3 kommentarer:

Lillian Sundseth sa...

Så artig at du også har fått oppretta en blogg! Gleder meg til neste gang vi kan trene sammen! Da er det alltid så effektivt, liksom... Lyst til å bli med å trene litt på den store NKK-utstillinga på Kongsberg på lørdag?

Kristin Forså sa...

Artig med blogg ja. Følger med på din også:)

Jeg er redd for at jeg må ta med meg litt jobb hjem i helga....ellers skulle jeg gjerne vært med. Jeg kan jo si ifra hvis jeg får mulighet likevel:)

Aase sa...

Høres ut som om du har en veldig bra plan for treninga di!
Jeg håper vi ses snart på trening!
Aase