onsdag 12. november 2008

Trening er gøy!!

I går var det trening på hundeklubben igjen. Christine og Basso kom litt tidligere, så vi startet likeså godt 1,5 time før resten av hundeklubbfolket dukket opp. Totalt tre timer hundetrening - det er sånn vi liker det:)

Ved å trene annenhver gang er vi flinke til å ta pauser, samtidig som den andre får litt hjelp fra en i obervasjonsposisjon. Det er veldig nyttig!

På hundeklubben er det mange forstyrrelser: biler, fotballersparkere, baller, andre hunder osv. Maya er vant til disse forstyrrelsene i dette miljøet, men for Basso var det mye nytt. Likevel klarte han fint å holde fokus, og Christine og Basso fikk trent på utgangsstillinger, dekk på våt mark, fri ved foten og ikke minst kontakt.

Jeg og Maya startet med dekk under marsj. Der har vi kommet til at jeg går sidelengs og kommanderer dekk. Etterpå trente vi ruta. Den siste uken har vi stort sett trent ruta ved at Maya blir sendt inn mellom kjeglene. I går trente vi på at hun skulle løpe inn og rett igjennom ruta når hun ble sendt inn på skrå (fra en av kjeglene). Jeg kjørte noen repitisjoner med musematta, og så uten. Byttet posisjon, med - og så uten musematte. Deretter beveget vi oss tilbake til forrige posisjon, og sendte Maya uten musematte tilstede. Nå måtte hun begynne å tenke mer, og det er spennede å se hvordan hun resonnerer. Noen ganger løp hun riktig på første forsøk, og noen ganger gikk hun til posisjonen der hun sist ble belønnet. Når hun ikke fikk belønning for dette, gikk hun som regel til riktig sted på neste forsøk. Artig:) Vi trente også på sklimatta, fri ved fot med Basso som forstyrrelse og fellesdekk med skjult fører. Fellesdekken varte i tre minutter, og jeg brukte tre belønninger. Denne øvelsen tror jeg skal gå veldig greit.

Christine hadde kjøpt noen fantastiske pipeballer til meg fra Canis som jeg fikk prøvd i denne økten. Disse ballene fungerte som belønning gjennom hele treningen, og det har faktisk ikke skjedd før. Som regel tar hun bare leker de første to, tre gangene. Måten å leke med ballen på, var ikke å bare kaste den, men legge den på bakken, late som jeg skal sparke den, før jeg til slutt gjorde nettopp det - kjempebelønning!!!!

2 kommentarer:

Aase sa...

Så flinke dere er!
Vi skal prøve å bli med dere etter jul,- når vi forhåpentligvis er ferdig med husbygginga..
Koselig å se deg på mandag forresten!
Aase

Kristin Forså sa...

Koselig å se dere igjen også:) Det var veldig kjekt å få være med på mandag. Trener gjerne før kurset fremover - bare si ifra!!
Jeg er hjemme fra jobb i dag (syk), men satser på å være i form til Eggemoen i morgen. Ser jeg deg der?