søndag 8. februar 2009

Dagens trening

I dag har vi trent med Christine og Basso:) Jeg er litt glemsk om dagen, og føler jeg må skrive ned hva vi har gjort for at vi skal komme oss framover i treningen. Hvis ikke gjør jeg bare det samme som vi gjorde sist gang. Og nå har jeg veldig lyst å komme litt framover. Her er iallefall dagens lille rapport:

Dekk fra sitt: Vi har fått til klaskedekker:) Ved å kommandere sitt, og deretter dekk før Maya setter seg helt ned, får vi fine klaskedekker foran meg. Jeg begynte så vidt å kommandere dekk etter en sitt med belønning (det blir noe helt annet), og det fungerte bra. Jeg jobbet også med å få dekk fra sitt i andre posisjoner enn rett foran meg, generalisering, slik at det skal bli lettere å få det til i utgangsstilling. Det er nemlig neste mål!

Hopp over hinder: Endring av strategi! Jeg har bestemt meg for at i fremadhoppet med sitt, så skal Maya etter hinderet løpe rett fram til jeg kommanderer sitt. Da skal hun snu seg og sette seg. På denne måten kan jeg forhåpentligvis bestemme avstanden til hinderet før tilbakehoppet. Det er ingen problem å få Maya til å løpe rett fremover, dette har vi jo trent på i ruta tidligere. Ute på tur har jeg kommandert noen sitter når Maya beveger seg fra meg, og hun har snudd seg og satt seg, akkurat som jeg har ønsket. Jeg prøvde å sette dette sammen i dag, og det gikk faktisk bra!! Jeg må fortsette å trene på delene for seg, for det er ganske nytt, men gøy å se at det fungerte.

Vi trente også på tilbakehoppet - altså sitt, hopp over hinder og inn i utgangsstilling. Heldigvis fikk vi noen varianter der Maya prøvde å løpe på begge sider av hinderet - og det er jo helt genialt! Disse variantene viste seg å ikke fungere, og dermed valgte hun å hoppe over hinderet i stedet. Jeg er så glad for at hun prøver ut hva som fungerer og ikke så tidlig i treningen, for da føler jeg at hun blir sikrere på hva hun skal gjøre.

Utgangsstilling: Trente litt på å få denne lengere bak, og jeg synes de ser bedre ut. De er ikke veldig langt bak, men der jeg synes det er akseptabelt. Kanskje skal jeg jobbe for at de kan komme litt lenger bak for å få en sikkerhetsmargin. Jeg merker jo at det er litt forskjell på de jeg aksepterer og de jeg virkelig føler er på riktig sted. Jo, jeg skal nok jobbe med å få de enda litt lengere bak.

Stå under marsj: Hehe...her må jeg le litt. Jeg klarer jo ikke å bestemme meg. I utgangspunktet hadde jeg nå bestemt meg for å bruke rygging, sånn som jeg gjorde det sist. Samtidig hadde jeg bestemet meg for å ikke belønne hoppeståene - kun de ståene med samme bevegelse som i ryggingen. MEN, i løpet av økten i dag fikk jeg mange fine hoppeståer, og de ser veldig bra ut, enda bedre enn ryggeståene. Og hoppeståene har jeg ikke belønnet på en måned, minst. Så planen er derfor som følger: bruke hoppeståene, men lære de inn med en annen kommando, for ikke å gjøre forvirringen total for Maya. Hehe....sånn kan det gå!

Stå under innkalling: Her kjørte jeg bare en test ved å kalle inn Maya, og si hversågod, uten at hun hadde sett noen belønning bak seg. Belønningen fikk hun hos Christine som tilfeldigvis stod bak:) Maya hadde kjempefin fart, og veldig bra brems - gøy:) Ville ikke kjøre mer på det underlaget vi hadde i dag (asfalt), så det ble bare med den ene testen.

Det var dagens trening. Takk for gode innspill fra deg Christine:) Har vi litt energi igjen i ettermiddag, så skal vi starte litt på luktdiskriminering av post-it lapper!!

2 kommentarer:

Linda sa...

Er veldigt treningssugen om dagen, men jobber kveld hele uka. Men på søndag ska jag og Anette till Letohallen (tror jag det var) er utstilling, vi tenkte trene litt;) Hade varit kul å ses, ta en tur dere og:) Jag har meld mej på agilitykurs hos klickerklok, kan du ikke bli med på det, hade varit moro?!

Kristin Forså sa...

Ja, denne jobben altså, den tar litt for mye tid! Jeg skal tenke litt på Letohallen, og så har jeg tidligere tenkt litt på agility kurset....må tenke litt til. Begynner å bli tett program, og mye kursutgifter;/